top of page

Over mij

Mijn naam is René Lemmen. Ik ben een hardwerkende en loyale Programma- & Projectmanager. Ik ben in staat om meerdere complexe trajecten te kunnen managen. Naast normale programmamanagement aspecten ben ik prima in staat om omgevingsaspecten van het speelveld te herkennen.

Mijn Kracht
Mijn kracht ligt vooral op het relationele vlak. Samen met diverse partners komen tot een resultaat, is waar ik energie van krijg. Mijn kernwaarden zijn: Respect, Klantgerichtheid, Integriteit, Resultaatgerichtheid, Betrouwbaarheid en Professionaliteit. 

 

Opleidingen

Ik heb de volgende HBO-opleidingen gevolgd: Hogere Zeevaartschool en AMBI.

Daarnaast ben ik opgeleid als officier van de Koninklijke Landmacht. 


Om professioneel als programma- en projectmanager bij de tijd te blijven volg ik geregeld opleidingen die mij interesseren. Zo heb ik IPMA-C, Prince2, Agile en MSP gevolgd.

Zie voor verdere informatie mijn LinkedIn-profiel. 

 

Vaardigheden
Ik ben in staat om samen met een team van mensen een visie te formuleren en deze om te zetten in een concreet plan van aanpak per afdeling. Met een frisse, vernieuwende blik weet ik zaken anders aan te pakken en nieuwe energie te brengen in bestaande of nieuw op te zetten teams.

 

Mijn stijl van leiding geven kenmerkt zich door een resultaat- en mensgerichte stijl.

Ik heb drive, denk in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Ik ben een veranderingsmanager die een professionaliseringsslag kan doorvoeren en een trendbreuk kan realiseren. Ik ben hard op de inhoud en zacht op de relatie. Ik versta de kunst om zowel met bestuurders en beleidsbepalers alsook met engineers en ontwerpers een effectieve relatie op te bouwen en te onderhouden.

 

Door deze kwaliteiten kan ik bruggen slaan en resultaten boeken in een politieke/bestuurlijke complexe omgeving. Ik rendeer op een publiek/privaat grensvlak waarbij transitie, beweging en executie moet worden gerealiseerd door het vormen van coalities. Mijn kennis, netwerk en ervaring is van grote meerwaarde voor publieke en private partijen die actief zijn in het IT- werkveld als geheel en het Connectivity domein in het bijzonder. 

 

Ervaringen
Ik heb een ruime managementervaring. Ik heb gewerkt in verschillende functies bij het Ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat en Tennet. Binnen deze organisaties ben ik in diverse management functies actief geweest en heb ik teams en organisaties mogen aansturen van 10 tot 300 medewerkers.

Door mijn ervaring op operationeel gebied kan ik eenvoudig verbanden herkennen tussen klantvraag en dienstverlening. Doordat een veranderingsproces zelden impact heeft op één afdeling ben ik in staat hiervoor mensen te mobiliseren, draagvlak te creëren en gezamenlijk te streven naar het gemeenschappelijk belang van de organisatie of instelling.

Mocht u meer willen lezen over mijn ervaringen klik dan hier.

Ik ben lid van

René 

Lemmen

bottom of page